fbks1

Loonbedrijven zijn dé bewerkers van de bodem!

Loonbedrijven hebben steeds meer aandacht voor beter bodembeheer. Als specialisten in groen, grond en infra zijn ze elke dag bezig met grond en bodem. Thema’s als bodemverdichting, organische stof, bemesting en waterhuishouding bevatten vele uitdagingen, daarvan zijn loonbedrijven zich bewust. Om die uitdagingen het hoofd te bieden, willen ondernemers graag geïnformeerd en geïnspireerd worden. De bodemscheurkalender slaagt erin om elke dag een klein stukje kennis of inspiratie te delen met de bewerkers van de bodem.

 

Kennis door aandacht

De aandacht voor goed bodembeheer is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Het jaar van de bodem in 2015 van de Verenigde Naties heeft hieraan een enorme impuls gegeven.

Er wordt veel geïnvesteerd in kennis en onderzoek en ook vandaag de dag zijn er volop initiatieven die zich richten op beter bodembeheer in brede zin. Dat is natuurlijk heel mooi maar onze uitdaging is wel deze kennis op een goede manier naar de praktijk te brengen. De bodemscheurkalender draagt hieraan bij.

Tijdens ons jaarlijkse ledenevent de Cumela Inspiratiedagen is  de kalender verspreid onder onze leden. Zij reageerden heel positief “leuk zeg en mooi om zo elke dag even met bodem bezig te zijn”.

 

Bodembeheer als speerpunt

Bij Cumela is goed bodembeheer al een aantal jaar één van de beleidsspeerpunten. We steken veel energie in kennisverspreiding en stimuleren onze ondernemers om werk te maken van bodembeheer binnen hun bedrijf. Ook in ons vakblad, dat, hoe kan het anders “Grondig” heet, is vaak aandacht voor wetenswaardigheden over bodem. We hebben dan ook met plezier meegewerkt aan deze scheurkalender en hopen dat het de lezers veel inspiratie, ideeën en vooral goede gesprekken oplevert.

"Onze uitdaging is kennis op een goede manier naar de praktijk te brengen."

Gerben Zijlstra | Beleidsmedewerker bodem | Cumela

De brancheorganisatie voor groen, grond en infra, cumela.nl

Meer nieuws

Duurzaam bodembeheer is maatwerk

In mijn houten kas thuis staat de Bodemscheurkalender gebroederlijk naast een even interessante scheurkalender. Op…

Heerlijk om in te grasduinen – ik scheur geen enkel blaadje af

Bij Aeres Hogeschool in Dronten zijn ca. 1000 Bodemscheurkalenders verspreid onder de studenten Tuin- en…

Loonbedrijven zijn dé bewerkers van de bodem!

Loonbedrijven hebben steeds meer aandacht voor beter bodembeheer. Als specialisten in groen, grond en infra…