Jouw ontwikkeling in goed bodembeheer
Vanuit Talentoogst help ik werknemers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt met de ontwikkeling van hun vakmanschap en ondernemerschap. In mijn gesprekken merk ik dat er een groeiende aandacht is voor goed bodembeheer en de rol van bodemleven daarin. De Bodemscheurkalender is een praktisch middel om elke dag even stil te staan bij de mogelijkheden en impact van bodembeheer op jouw teelt.
Cursus
Talentoogst werkt samen met opleiders die cursussen en trainingen aanbieden op alle niveaus. In februari en maart 2023 bieden we vanuit het Trainingsprogramma Talentoogst (www.talentoogst.nl) de cursus ‘Kennismaken met bodem’ aan met onderwerpen als bodemlezen, profielkuil, bodemleven, bodemvoedselweb, organische stof en waterbeheer.
Kennisdeal
Naast cursussen zijn er volop andere mogelijkheden voor het verrijken van jouw ‘bodemkennis’ zoals veldbijeenkomsten, workshops en studieclubs. Negen partners in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt hebben het initiatief Kennisdeal opgezet om kennis over een specifiek thema te bundelen. Voor 2023 is dat het thema ‘bodem’.
Meer info?
Wil je weten wat voor ontwikkelingsmogelijkheden er zijn op het gebied van bodembeheer? Neem contact op met scholingsconsulent Hans Schilders.
" In mijn gesprekken merk ik dat er een groeiende aandacht is voor goed bodembeheer en de rol van bodemleven daarin."
J. (Hans) A.H.C. Schilders | Scholingsconsulent Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt |
Meer nieuws
Duurzaam bodembeheer is maatwerk
In mijn houten kas thuis staat de Bodemscheurkalender gebroederlijk naast een even interessante scheurkalender. Op…
Heerlijk om in te grasduinen – ik scheur geen enkel blaadje af
Bij Aeres Hogeschool in Dronten zijn ca. 1000 Bodemscheurkalenders verspreid onder de studenten Tuin- en…
Loonbedrijven zijn dé bewerkers van de bodem!
Loonbedrijven hebben steeds meer aandacht voor beter bodembeheer. Als specialisten in groen, grond en infra…